Bursa Eczacı Odası'ndan Bir Hukuk Zaferi Daha

S.G.K. Protokolü'nün 3.7. Maddesi kapsamına giren reçetelerin eczaneler arasında dönüşümlü ve eşit dağılımına ilişkin Bursa Eczacı Odası ve üyesi eczacılar arasında yapılan Protokol'ün aleyhine bir eczacı tarafından açılan dava T.C.Danıştay Başkanlığı'nda Bursa Eczacı Odası lehine sonuçlanmıştır. Bursa Eczacı Odası Yönetim Kurulu sıralamanın en kısa sürede tekrar başlatılarak üyelerine daha geniş kaynak aktarılması için hazırlıklarını hızlandırmıştır. Ancak 20.08.2010 tarihinden itibaren S.G.K. Protokolü'nün 3.7. Maddesi'nin 3. fıkrası gereğince eczacılar eczanelerinde karşıladıkları Protokol kapsamına giren reçeteleri T.E.B. sayfasındaki "Reçete Tevzi Üye Giriş" bölümüne kaydederek Bursa Eczacı Odası'ndan bandrol ve onay almaları zorunludur. Aksine davranan eczacılara bandrol ve onay hizmeti verilmeyecektir. Gereğini rica eder, bu süreçte Bursa Eczacı Odası'na destek veren herkese şükranlarımızı sunarız.

Dava karar metni

19 Ağustos 2010     Okunma Sayısı : 1116