Çok Önemli Duyuru

Değerli Meslektaşlarımız,

Oda'mıza ulaşan resmi olmayan bilgiye göre Sosyal Güvenlik Kurumu Türk Eczacıları Birliği ile 19.01.2009 tarihinde imzalamış olduğu Protokol'ü 16.01.2010 tarihinden geçerli olmak üzere tek taraflı feshetmiştir. Kesin bilgi ve belgeler tarafımıza ulaştığında önümüzdeki dönemle ilgili T.E.B. ve Bursa Eczacı Odası'nın tavır ve kararlarını üyelerimiz ve kamuoyuyla paylaşacağız.

Sosyal Güvenlik Kurumu 25.01.1956 tarih ve 6643 Kanun nolu Türk Eczacıları Birliği Kanunu'nun 39. Maddesi'nin j bendi gereğince Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'nin görevlerini yerine getirmesini engellemektedir. Türk Eczacıları Birliği ve Eczacı Odaları'nın dolayısıyla eczacıların önünde hukuki bir süreç açılmıştır. Eczacıların örgütlü gücü, dayanışmaları ve demokratik reflekslerinin yaratmış olduğu rahatsızlık ve ürküntü ülkemizin demokratik yaşama bu derece gereksinim duyduğu bir zamanda hayata geçirilen bu yasa ve etik dışı kararı esefle kınıyoruz. Umarız ki karar alıcılar bu uygulamalarında yasalar karşısında sorumlu olduklarını vakit kaybetmeden hatırlarlar. Aksi takdirde kamusal hizmet veren eczacıları hastalarıyla karşı karşıya getirme ve yasa dışı sözleşmeler yapabilmek için karar vericilerin eczacıları sıkıştırma gayretleri eczacıların örgütlü gücü, vatandaşlarımızın sağlık hizmetine kesintisiz ulaşabilmeleri için yasalardan ve halktan aldıkları büyük destekle bu uygulamalardan dönerek sağduyulu kararlar almalarını sağlayacağımızdan kuşkumuz yoktur. Kamuoyuyla paylaşırız.

Bursa Eczacı Odası Yönetim Kurulu

16 Aralık 2009     Okunma Sayısı : 1136