E-Rapor Uygulamaları Hakkında

Sosyal Güvenlik Kurumu 1 Ekim 2010 tarihinde web sitesi üzerinden yaptığı duyuruyla hastalara ait raporların Medula Sistemine kaydedilmesi ile ilgili değişiklikler yapmıştır. Bu değişikliklere göre;

Rapor tarihi 01.10.2010 sonrası olan raporlar hekimler tarafından Medula Hastane Uygulamasına kaydedilecek olup, bu raporların eczacılar tarafından kaydedilmesine izin verilmeyecektir.

Rapor tarihi 01.10.2010 öncesi olan, ancak sisteme kaydedilmemiş olan raporların hekimler tarafından Medula Hastane Uygulamasına kaydedilmelerine izin verilmeyecek olup, bu raporlar eczacılar tarafından Medula Eczane Provizyon sistemine kaydedilecektir.

Söz konusu raporların kayıt edilmesiyle ilgili raporun doğruluğuna ve geçerliliğine yönelik sorumluluk, raporu düzenleyen hekim ve en son raporu onaylayacak olan başhekimdedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bugün yürürlüğe konulan e-rapor uygulaması sağlık kurumlarının yeterli hazırlığı olmaması nedeniyle ilaç hizmetinde büyük aksaklıklar yaşatmıştır.  Sağlık kurumları tarafından hastalara verilen raporların sisteme kayıt sorumluluğu raporu veren kuruma aittir. Eczanelerde yaşanan ve ilaç hizmetinde kaos yaratan bu durumun bir an önce ortadan kaldırılması için öncelikli olarak raporların yazıldığı hastanede ivedilikle sisteme girişi sağlanmalıdır. 

Bu uygulamada rapor girişlerini yapmadıkları takdirde onları uyaracak ve girişlerin eksiksiz tamamlanmasını sağlayacak olan kurum da e-rapor uygulamasını hayata geçiren Sosyal Güvenlik Kurumu ile bu kurumun bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir an önce görevlerini yerine getirmeyen sağlık kurumlarını uyararak rapor girişlerinin yapılmasını sağlamalı ve hastaların ilaçsız kalmasının önüne geçmelidir. Aksi takdirde özellikle raporlu hastaların ilaç alamaması nedeniyle oluşan kargaşanın sorumlusu raporu veren hastaneler ve uygulamayı başlatan Sosyal Güvenlik Kurumu olacaktır.

Yönetim Kurulumuzun e-rapor uygulamasında yaşanan sorun çözüme ulaştırılana kadar meslektaşlarımızdan talebimiz, risk alarak reçete girişi yapmadan ilaç vermemeleri ve raporları sistemde görülmeyen hastaları ilgili hastanelere yönlendirerek raporlarının girişlerinin yapılmasını sağlamalarıdır.

Konu ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu duyurusu için tıklayınız


01 Ekim 2010     Okunma Sayısı : 1838