Eczacı Kamuoyuna

14 Aralık 2010 tarihinde 23 Eczacı Odası tarafından yapılan ortak açıklamanın ardından kamu kurum iskontoları artışından doğan stok zararlarının karşılanmasında uygulanacak yöntemle ilgili olarak metinde imzası olan Eczacı Odaları'nın internet sitelerinde yayımlanacak metin aşağıdadır.

 

ECZACI KAMUOYUNA

Değerli Meslektaşlarımız;

İlaç fiyat düşüşleri ve Kamu Kurum İskontoları artışları ile oluşacak stok zararlarımızın ilaç firmalarınca karşılanması için tarafımızca belirlenen yöntem aşağıda yer almaktadır.

1- KKİ artışları nedeniyle oluşan stok zararlarının eczanelerin kampanyalı ilaçlarda 45 gün, normal vadeli ilaçlarda 30 gün ve ithal ilaçlarda 15 gün geriye dönük olarak yaptıkları alımlar göz önünde bulundurularak dağıtım kanalları üzerinden karşılanacaktır.

2- İlaç firmalarının bu yöntemle stok zararlarını karşılayacaklarını, ivedi olarak kamuoyuna açık bir duyuru ile bildirmeleri gerekmektedir. Yine bu yöntemle  stok zararlarımızı karşılamayacak firmaların ilaçları için  depolara iade süreci tarafımızca başlatılacaktır.

3- Meslektaşlarımızın stok zararlarının karşılanması için herhangi bir bildirimde bulunmalarına gerek yoktur.

Bu sürecin başlangıcından bugüne kadar bizlerden gelen bildirimler doğrultusunda hareket ederek mesleğine ve geleceğine sahip çıkan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyor, örgütlü mücadelemizin bundan sonra daha da güçlenerek devam edeceğini kamuoyunun bilgilerine sunuyoruz.

Saygılarımızla,

Bursa Eczacı Odası Yönetim Kurulu

 


17 Aralık 2010     Okunma Sayısı : 1095