Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulu Bursa Toplantısı Sonuç Bildirgesi - 29.06.2024

Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulu Bursa Toplantısı Sonuç Bildirgesi - 29.06.2024

Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulu Toplantısı 29 Haziran 2024 tarihinde TEB 7. Bölge Bursa Eczacı Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilmiş ve sonuç bildirgesi kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

1- Yeni yapılacak SGK protokolünün zamanında hazırlanarak imzalanması öncelikli hedefimiz olmalıdır. Geç kalındığında eczacılarımızın üzerine bindirilen ekstra iş yükü ve maddi kayıplar bu sayede önlenmelidir. Ülkemizdeki ekonomik durum karşısında yeni protokolde mesleğimiz lehine maddi kazançlar sağlanmalı ve mevcut protokolde bulunan yoruma açık ceza hükümlerinin netleştirilerek üyelerimizin yaşadığı kayıpları azaltmak hedeflenmelidir. Yapılacak tüm çalışmalarda Türk Eczacıları Birliği’ne tam destek verilecektir.

2- Sayısı giderek artan KKİ uygulamayan ilaçlar eczane ekonomilerini ve işleyişlerini zorlamaktadır. Giderek artacağını düşündüğümüz bu uygulamaların son bulması için gerekirse yönteminin ortak akılla belirleneceği eylemler yapılmalıdır.

3- Son zamanlarda ülkemizde ne yazık ki artan özellikle sağlıkta şiddet, kadına şiddet, toplumsal şiddet, toplumsal değerlerin erozyonu gibi bizleri derinden etkileyen konularda sürekli ve yüksek tepkinin birliğimiz tarafından verilmesi gerekmektedir.

4- Sağlık Hizmetlerinin Sunumu Hakkında Yönetmelik kapsamında eczacıların alabileceği roller ve senaryolar hakkında düzenlenecek çalıştay ve toplantılarla yol haritaları belirlenmelidir.

5- Yeni eczane açmak isteyen ancak nüfusa dayalı ilçe bazlı kısıtlamaya takılan meslektaşlarımızın, hiç eczanesi olmamış kişilere eczane açtırarak veya eczanesi olan meslektaşlarımızın eczanelerini devir alarak eczane açma işlemleri hususunda eczacı odaları arasında farklı uygulamalar olduğu görülmektedir. Gerekli kurumlarla da görüşülerek, devredilmek üzere açılan eczanenin açılma sürecinin tüm illerde yasaya uygun hale getirilmesi ve sonrasındaki devir işlemleri konusunda da ortak bir tutum oluşturulması sağlanmalıdır.

6- Eczacı Odaları Onur Kurulları arasında görüş ve uygulama farklılıkları bulunan konuların yapılan toplantılarla ortak bir noktada toplanması Türk Eczacıları Birliği’nin asıl görevlerindendir.

7- Türk Eczacıları Birliği iştiraklerinin tanıtım faaliyetlerinin daha fazla desteklenerek tüm üyelerimizin tarafından benimsenmesi hedeflenmelidir.

8- 14 Mayıs Eczacılık Günü temalarının eczacı odalarına daha erken haber verilerek daha etkin bir kutlama takvimi oluşturulması günümüzün anlam ve önemini arttıracaktır.

9- İnternet satışları, sosyal medya kullanımı gibi halk sağlığını tehdit edici unsurlar içeren uygulamalar hakkında eczacıların alacağı konum yapılan çalıştaylarla çizgileri belirli bir zemine getirilmelidir.

Saygılarımızla.

TEB 3. BÖLGE İZMİR ECZACI ODASI

TEB 7. BÖLGE BURSA ECZACI ODASI

TEB 9. BÖLGE ESKİŞEHİR ECZACI ODASI

TEB 15. BÖLGE ISPARTA ECZACI ODASI

TEB 16. BÖLGE DENİZLİ ECZACI ODASI

TEB 21. BÖLGE AYDIN ECZACI ODASI

TEB 29. BÖLGE MANİSA ECZACI ODASI

TEB 30. BÖLGE BALIKESİR ECZACI ODASI

TEB 32. BÖLGE MUĞLA ECZACI ODASI

TEB 33. BÖLGE AFYONKARAHİSAR ECZACI ODASI

TEB 35. BÖLGE KÜTAHYA ECZACI ODASI

TEB 36. BÖLGE ÇANAKKALE ECZACI ODASI

TEB 39. BÖLGE EDİRNE ECZACI ODASI

TEB 46. BÖLGE UŞAK ECZACI ODASI

TEB 54. BÖLGE BURDUR ECZACI ODASI


26 Temmuz 2024     Okunma Sayısı : 414