Kamuoyuna

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti tarafından bugün (7 Ocak 2010) 3 ulusal gazetede KAMUOYUNA başlığı ile bir duyuru yayımlanmıştır:

KAMUOYUNA

Türk Eczacıları Birliği, ülkemizde faaliyet gösteren tüm eczacıların hak ve menfaatlerini koruma ve bunları halkın ve devletin menfaatiyle en iyi şekilde telife çalışma görevini yasayla üstlenmiş bir meslek kuruluşudur. Bugüne kadar halkımızın ilaca erişebilmesi ve eczacılık hizmetlerinin en iyi şekilde yürütülmesi ve kamuda tasarrufun sağlanması, Birliğimizin en önemli amaçlarını oluşturmuştur.

 Halkımıza büyük bir özveriyle hizmet eden eczacılarımız, gelinen süreçte ekonomik anlamda ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Birliğimiz eczacıların sorunlarının hafifletilmesi, sürdürülebilir bir ilaç temini ve danışmanlığı hizmeti için muhataplarıyla defalarca görüşmeler yapmıştır. Sonuç alınamayan görüşme trafiğinden sonra, eczacılarımız sorunlarını kamuoyunun dikkatine sunmak amacıyla 4 Aralık tarihinde bir uyarı eylemi yaptılar. Eylemin tek bir nedeni vardı, o da önümüzdeki süreçte eczanelerimizin gireceği darboğazı kamuoyunun dikkatine sunmaktı.

Birliğimiz, bu süreçte herhangi bir siyasi duruş ve amaç içerisinde olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Yasal görevi gereği daima üyesi eczacıların sorunlarının çözümü ve halk sağlığının temini ve korunması için gayret sarf edecektir.

Eczacılarımız güncel sorunlarına çözüm üretilmesini beklerken, Birliğimiz ile SGK arasında üç yıllığına yapılan Protokol, daha iki yılı varken süresinden önce fesih edilmiş ve 16 Ocak 2010 tarihinden itibaren halkımızın kolay bir şekilde ilaca ulaşabilmesinin önü tıkanmıştır. Hastalarımızın ilaca ulaşımının kesintisiz olarak sürmesi ve meslektaşlarımızın birikmiş sorunlarının çözümüne yönelik taleplerimizle yeni bir Protokolün tarafı olarak yapılacak görüşmelere Türk Eczacıları Birliği olarak hazır olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. 

Türk Eczacıları Birliği, ilaç fiyatlarının düşmesine karşı değildir ve hiç olmamıştır. Eczacılarımızın sorunlarının çözümü de ilaç fiyatlarının yükseltilmesinden değil, eczaneleri ayakta tutabilecek uzun ömürlü iyileştirmelerin yapılmasından geçmektedir. Talebimiz, ilaç ve eczacılık hizmeti vermeye devam etmemizi sağlayacak bir Protokol’ün 16 Ocak’a kadar imzalanmasıdır. Beklentimiz; İlaç kaosuna neden olacak gelişmelerin seyredilip görülmesi değil, bu gelişmeler olmadan müdahale edilmesidir. Hangi tarafın protokolsüzlüğe diğer taraftan daha fazla dayanacağını test etmeye çalışmak, her şeyden önce hasta sağlığını hiçe saymak anlamına gelecektir.

Hem hastaları hem de eczacıyı koruyacak bir Protokol yapmak için hâlâ zamanımız vardır. Sayın Başbakanımız ve Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın Protokol görüşmelerinin çok geç olmadan başlamasını sağlayacaklarını ümit ediyoruz. Biz ülkemiz ve halkımız için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmet vermeye hazırız.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.


08 Ocak 2010     Okunma Sayısı : 1055