Medula Sistemi'ne Geçiş Sürecinde Herhangi Bir Mağduriyet Oluşmaması İçin TEB Duyurusu

TEB'in 17.03.2010 tarih ve 1071 sayılı duyurusu

01.01.2010 tarihinde yürürlüğe giren İlaç Takip Sistemi 'nde ortaya çıkan aksaklıklar ve sistemin hayata geçmesine bağlı olarak yaşanan sorunlar nedeniyle Birliğimiz tarafından yapılan erteleme talebi ile ilgili olarak, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünce 02.03.2010 tarih 2010/12 sayılı Genelge yayımlanmıştır.

Genelge ile; 01.01.2010 tarihi itibariyle ürünlere karekod konulması uygulamasının başlaması sonrasında, ürünlerin çeşitli şekillerde ambalajlanmış olması sebebiyle yaşanan olumsuz durumun sonlandınlması için çalışmalar yapıldığı ve sürecin aşağıdaki şekilde belirlendiği bildirilmiştir:

1. Üretici ve ithalatçılar tarafından ürünler sadece karekodlu olarak üretilecek, üretilen veya ithal edilen ürünler piyasaya verilmeden önce sisteme mutlaka bildirilecektir.

2. Bu genelgenin yayım tarihinden itibaren ürürılere herhangi bir şey eklenmeyecektir. kup ür ve benzeri ödemeye esas olacak

3. Eczacılar, 16.05.2010 tarihine kadar sisteme satışlarını bildirmeksizin tüm ürünlerden karekod ve/veya barkod ve kupürleri kesip reçetelere ekleyerek geri ödeme kurumlarından ödenmesini talep edeceklerdir. Sadece karekodlu üretilmis ürünlerin karekodlarının kesilmesi yeterli olacak, kupürlü üretilmiş ürünlerin kupür ve barkodları, varsa karekodları birlikte kesilecek ve reçetelere eklenecektir.

4. Karekodsuz üretilmiş veya sisteme bildirilmemiş tüm ürünler 01.06.2010 tarihine kadar kupürleri kesilerek ödenmeye devam edecektir.

5. İlaç Takip Sistemi eczacıların satışlarına 16.05.2010 tarihine kadar kapalı tutulacak ve bu tarih itibariyle sistem eczacıların satış bildirimlerine açılacaktır.

6. 01.06.2010 tarihi itibariyle piyasadaki tüm ürünler karekodlu olarak işlem görmeye başlayacaktır. Bu tarih itibariyle piyasada kalan tüm ürünler firmalar tarafından karekodlanacak, bu işlemler firma sorumluluğunda olarak ecza depolan ve eczanelerde de yapılabilecektir.

17 Mart 2010     Okunma Sayısı : 943