Önemli! SUT Uygulamaları Hakkında Açıklamalar

1- Bilindiği üzere, 11.03.2011 tarihinden itibaren Anjiotensin reseptör blokerleri (ARB) ayaktan tedavide uzman hekim raporuna dayanılarak verilmesi gereken ilaçlar (EK-2/C)  kapsamına alınmıştır. Ancak,  bazı meslektaşlarımızın bu kapsama alınan ilaçlar için raporda ilacın mg formunu aramadıkları bilgisi tarafımıza ulaşmıştır.  Bu nedenle konuya yeniden dikkat çekilmesi ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

11 Mart 2011 tarihi itibariyle yürürlüğe giren S.U.T.'daki değişiklikler çerçevesinde Ek-2/C listesinde yer alan ve SUT'taki hükümler gereği tedavi şeması isteyen ilaçlar için (ilaç tek form olsa dahi) raporda ilacın mutlaka mg formu ve doz şemasının yer alması gerekmektedir.

11.03.2011 tarihinden önce düzenlenmiş sağlık raporları, düzenlendikleri tarihte geçerli olan SUT hükümlerine uygun olması koşuluyla, süresi sonuna kadar geçerlidir. 11.03.2011 öncesi düzenlenen ARB raporlarında tedavi şeması yok ise; reçetede yazılan ilacın tedavi şeması işlenecek ve bu doğrultuda reçete karşılanacaktır.

2- Şeker ölçüm cihazlarının karşılanması için hastanın şeker ölçüm stribi raporunun olması ve sadece reçetede şeker ölçüm cihazı yazılması, barkod ve isminin reçeteye eklenmesi yeterlidir.

3- Solunum fonksiyon testi sonucuna göre FEV1 değeri sadece KOAH teşhisinde ve 11.03.2011 tarihinden sonra düzenlenen raporlarda istenmektedir. Raporda solunum fonksiyon testinin tarihinin yazılmasına gerek yoktur.

4- Klopidogrel raporlarında koroner arter teşhisinde e-raporlara yazılan “anjiografik olarak belgelendirilmiştir.” ibaresinin yanına anjio belgesinin tarihinin yazılmasına gerek yoktur.

5- Firmalar tarafından üretimi yapılmayıp, dağıtım kanallarının elinde bulunmayan küçük ambalaj uygulamasına dahil bazı ilaçların küçük mg veya adet formları Medula Provizyon Sistemi’nde aktif olarak görünmektedir. Söz konusu bu ilaçlar herhangi bir form ve adet belirtilmeksizin reçetelendirildiğinde küçük formu piyasada bulunmadığından dolayı büyük formu verilmekte, ancak bu durumda SGK tarafından kabul edilmemektedir. Konuya dikkat edilmesi önemle rica olunur.

6- Yurtdışı SSK’lı haksahiplerinin reçeteleri Kurum’a iletilirken eczane programı (Bayt, ilon, Farmakom  gibi) çıktısı alınmasına ve ilaçların karekodlarının reçeteye eklenmesine gerek yoktur. Medula Provizyon Sistemi “deneme” çıktısı alınması ve karekod sonlandırılması yeterlidir. 

 


07 Nisan 2011     Okunma Sayısı : 884